Kattis Li'l Friends

Alla inlägg under augusti 2020

Av Katti - 3 augusti 2020 11:30

Europa fick inte alla singelboxdockorna under 2000 (©1999), men vi fick tre set med vännerna och extra tillbehör. Jag har bara en Chelsie och mitt set har en kavel på brickan. I USA fanns Chelsie och Nia med en av fem olika köksredskap. Jag vet faktiskt inte om Chelsie fanns med andra än kaveln. Den blev i alla fall mitt fokus om det nu var så att det fanns fler. Vilken bagare har inte användning av en kavel liksom? Har köpt en kartong där Chelsie kommer med en "träslev" och hittat en bild med "trägaffel". 

Alla tre dockorna hade en motsvarighet i de amerikanska Kelly Club singleboxdockorna, om än inte samma docka. Jenny här, med sin trehjuling är en version av Biker Baby Belinda. Jenny har öppen mun, medan Belinda hade stängd mun. I USA kunde man köpa Little Swimmer Marisa med brunt hår. I Europa blev det en blond Kayla som, förutom grodfötter och handduk fick diverse andra tillbehör, varav en är solstolen. Chelsie fanns dock, som sagt med en av fem olika redskap, medan europeiska lådan hade lite extra grejer att vispa ihop smeten med/i. 

En liten detalj är den lilla tag-en som sitter på armen. Den är likadan som i USA, dvs "Kelly Club". 


Shelly Club, ©1999

Asst. No. 21637

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Jenny


24608 Shelly Club - Jenny, Li'l Friend of Shelly, ©1999

~~~~~~~~~~~~~~~

Kayla

 

24609 Shelly Club - Kayla, Li'l Friend of Shelly, ©1999

~~~~~~~~~~~~~~~

Chelsie


24610 Shelly Club - Chelsie, Li'l Friend of Shelly, ©1999

-

Träslev. Brickan ligger i botten av kartongen, då banden som höll den har torkat. 


Trägaffel. Eftersom det står Kelly Club på den här, borde den funnits i Kanada/Sydamerika, även med tanke på språken (engelska, franska, spanska, portugisiska): 

Bild picclick/eBay

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Ur tysk Barbie Journal: 

-

Av Katti - 3 augusti 2020 11:15

Tredje serien för 2000 (med ©1999) var en uppsättning slottsungar, prinsessor, prins, gycklare och häxa. O så den udda Keeya klädd i sin Kwanzaa-klänning i ny färg mot tidigare. Den här är riktigt julig i guld, rött och grönt. Keeya själv har också starkare färger än tidigare versioner. Men största nyheten är att Kelly/Shelly själv hängde på i singelboxarna i både vit och svart version (ej Europa) som en medeltida prinsessa. Melody kom med lila ögon och ny hårfärg, en mörkröd nyans, kontra den honungsblonda hon hittills synts som. Lite häxerier och trolldom kanske? Hon har lila klänning och hatt. 

Jag är lite osäker på release-ordningen på dessa, numren i den här serien föregår delvis de jag gett del två för 2000. 


Kelly/Shelly Club, ©1999

 Asst. No. 16058 / Asst No. 17324 (AA)

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly/Shelly


24596 Kelly Club - Princess Kelly, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy

 

24597 Kelly Club - Prince Tommy, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Jenny

 

24598 Kelly Club - Jester Jenny, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Melody

 

24599 Kelly Club - Wizard Melody, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly AA

 

25599 Kelly Club - Princess Kelly AA, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Keeya

 

24606 Kelly Club - Kwanzaa Keeya, ©1999

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 3 augusti 2020 11:00

Andra omgången dockor gav oss flera nya Kelly/Shelly-vänner, Liana, Belinda, Lorena och Desiree. Inte nog med det, de hade dessutom diverse varianter som letades vida omkring av samlare som vill ha alla varianter/versioner.
Brunhåriga Little Swimmer Marisa stannade i USA och Europa fick en platinablond Kayla i stor kartong med strandstol och diverse tillbehör. Liana som i USA hette Golfer var klädd för en dag på greenen, och hon fanns med två olika klubbor. En röd och en vit. Dessutom satt hennes rutiga golfkeps lite olika på huvudet. Biker Baby Belinda kom med två olika färger på skorna, ljusa babyblå eller som i översiktsbilden, kornblå. I Europa fick vi Jenny i stor box med en trehjuling i samma kläder. Tamika tog efter Maria från förra serien och bjöd på citronsaft. Tennisspelande Lorena hade vi eventuellt i vanlig singelbox, men inte hennes svarta motspelare Desiree vad jag minns. Kanske jag minns fel och ingen av dessa fanns att köpa i Europa. Hade hjälpt om jag haft åtminstone en Shelly-kartong :) Har sett flera av dem på andrahandsmarknaden, så vissa av dem såldes troligen även här. 


Kelly/Shelly Club, ©1999

 Asst. No. 16058 / Asst No. 17324 (AA)

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Marisa

 

24600 Kelly Club - Little Swimmer Marisa, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Liana

 

24601 Kelly Club - Golfer Liana, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Belinda

 

24602 Kelly Club - Biker Baby Belinda, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Lorena

 

24603 Kelly CLub - Tennis Lorena, ©1999

 -

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tamika

 

24604 Kelly Club - Lemonade Stand Tamika, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Desiree

 

24607 Kelly Club - Tennis Desiree, ©1999

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 3 augusti 2020 10:30

Boxarna fick nytt utseende igen och serien kallas nu Kelly Club eller Shelly Club, beroende på var de såldes. Två dockor repriserades från året innan, Kayla och Deidre som klädde sig i mammas/storasysters skor och halsband. Tjejerna hade rosa klänningar med en boa runt halsen. 
Maria hade ett saftstånd (nåja, man får inbilla sig det i alla fall) och bar en blommig klänning i gula färger med enfärgat gul krage. Tommy återvände som "pilot" med ett miniatyrflygplan i handen och pilotmössa på huvudet. Chelsie och Nia bakade för glatta livet och här fick Kellysamlarna något att bita i. De kom nämligen med fem olika köksredskap var! En per kartong, så det blev lite jobb att hitta alla fem, för de som samlade variationer. Om jag minns rätt var det en kavel, en hålslev (de jag har), en vanlig slev, en "trägaffel" och en spatel. Jag brydde mig inte om att söka alla, utan nöjde mig med att de hade en kavel och en extra Chelsie med slev. Hon fanns även i en europeisk utgåva, en större box med extra tillbehör, som en bricka och en visp, samma kläder annars och likadana långa flätor, som här. 


Kelly/Shelly Club, ©1999

Asst. No. 16058 / Asst No. 17324 (AA)

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kayla


20859 Shelly Club - Little Friend of Shelly - Dress-Up Kayla, ©1999

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Deidre

 

21641 Kelly Club - Dress-Up Deidre, ©1999

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Maria

 

24593 Kelly Club - Lemonade Stand Maria, ©1999

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Chelsie

 

24594 Kelly Club - Baker Chelsie, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy

 

24595 Shelly Club - Little Friend of Shelly - (Pilot) Tommy, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Nia

 

24605 Kelly Club - Baker Nia, ©1999

 -

 -

 -

-

Av Katti - 3 augusti 2020 10:00

SuperSlide Kelly/Shelly kommer med en vattenrutschkana i formen av en jättedrake och en madrass hon kan åka nerför fallet på. Hon finns i svart eller vit version och de är likadant klädda med en baddräkt i gult och orange med en fisk tryckt framtill och ett par ljusblå simfötter. Håret är uppsatt i två bollsvansar, à la Princess Leia. 
Man fäster draken i kanten av badkaret med sugpropp och pumpar vatten till rutschkanan och låter sen Kelly/Shelly fara nerför och landa i vattnet. 


Hon är märkt med ©1994 både på kropp och huvud

 

-

~~~~~~~~~~~~~~~


14552 SuperSlide Kelly/Shelly, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly/Shelly


-

~~~~~~~~~~~~~~~

 -

24749 Super Slide Kelly AA, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~ 

Kelly AA


 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Sidor ur Barbie Journaler: 

 -

-

Av Katti - 3 augusti 2020 09:45

Pet Lovin' Kelly kommer med ett par hundvalpar och en koja till dem. Hundkojan kom i två färgversioner, denna gula med lila tak, eller en lila koja med gult tak, förutom det var de likadana. Valparna är troligen ett par goldenvalpar, varav en tik o en hane. Kanske för att en av Barbies många hundar är just en Golden Retriever. Det fanns lösa valpset att köpa också, med andra hundraser, vilket man kan se på boxens baksida. Dessa kallas Pet Lovin' Puppy Twins. Valparna är sydda och stoppade, men har gjutna plasthuvuden. Till valparna följer koppel, tuggben, matskålar och nappflaskor, det sista lite konstigt då valparna borde vara nästintill avvänjda. 


Kelly har två råttsvansar och kommer i en randig sommarklänning i två blå toner med blommönster i klara färger och gula kantband. Hon har ljusgula Mary Jane-skor. 


I Italien såldes samma docka i en singelbox året efter. Bild finns nedan.  

 

27282 Pet Lovin' - Puppy Twins and Kelly, ©1999

Foto via pinterest

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly/Shelly

-

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 

-

Av Katti - 3 augusti 2020 09:00

Shellys ponny är ständigt törstig! Shelly fyller vatten i tråget och ponnyn "dricker upp det". Hästens mule trycker till en platta i botten av tråget och vattnet försvinner (ner under gräset) för att kunna fyllas på igen. 


Shelly är samma docka som såldes i ett separat set i Europa (närbilden på dockan med hjälm är just hon, då hjälmen trillat av huvudet på dockan i ponnylådan). Shelly har beige byxor, vit t-shirt och grön väst. Hennes färgtoner är mildare än den tidigare Pony Riding Shelly-dockan (bild nedan) med gröna ögon och korallfärgade läppar. 


Hon är märkt med ©1994 både på kropp och huvud


22881 Shelly & Thirsty Pony, ©1999

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Shelly

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

-

Av Katti - 2 augusti 2020 21:30

Barbie och två av hennes systrar firar jul i vackra klänningar i svart sammet och röda skotterutor i lamétyg med Kelly i en med vit päls kantad röd sammetsoverall med guldrosett. Skipper är inte med i setet, utan bara Stacie och Kelly. Kartongen har en jättefin bakgrund mot ett julfönster och en julgran med gulddekorationer. I kartongen finns det ark med en gran och en gunghäst i papp att sätta ihop för en julscen. 

Systrarna har blont hår och gröna toner i ögonen. De håller en varsin juldekoration i handen att sätta i granen. 


19809 Holiday Sisters Barbie, Kelly, Stacie Gift Set, ©1998

Special Edition

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


-

~~~~~~~~~~~~~~~

Barbie


-

~~~~~~~~~~~~~~~

Stacie


-

~~~~~~~~~~~~~~~


 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Sök i bloggen (fungerar inte)

Can't read Swedish? Sorry ♥

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards