Kattis Li'l Friends

Alla inlägg den 11 oktober 2020

Av Katti - 11 oktober 2020 16:18

En grej samlarae alltid har gillat, är när det finns matchande kläder för barbie och någon av hennes systrar. För Kellysamlarna har alla Fashion Avenue Matching Fashions varit efterlängtade på alla sätt. Det finns några artister som syr Barbiekläder i miniatyr till Kelly och dessa slukas med hull och hår. Mattel gjorde ett Giftset med fyra av Barbies vintageplagg/set i Kellystorlek, Nostalgic Favorites (2003©). Dockorna hade typiska frisyrer från tiden, en Bubble Cut (om än lång och mer lik en American Girl) och tre ponytails, ingen swirl. Hade varit fint med en swirl i alla fall.

Vi fick miniatyrer av Silken Flame, Barbies original #1 baddräkt, Solo in the Spotlight och Enchanted Evening. Så ljuvliga. Gay Parisienne Kelly fanns samma år hos ett antal återförsäljare att göra med, vad de ville, ge bort eller sälja. De flesta valde det senare och jag hade turen att få tag i ett ex av henne. 

Dessa söta Kellydockor har alla en guldsnodd i huvudet så de kan användas att dekorera, exempelvis en julgran med. Eller var annars man nu vill hänga en dekoration av det här slaget. 


B5729 Kelly: Nostalgic Favorites Giftset, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


Kelly in Silken Flame, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly

 

Kelly in #1 swimsuit, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


Kelly in Solo in the Spotlight, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly

 

Kelly in Enchanted Evening, ©2003

-

Av Katti - 11 oktober 2020 16:16

Ett andra samlarset från Trollkarlen från Oz med Kelly, var detta med Glinda, den goda häxan från Söder (har läst Norr nånstans - förvirringen är fullständig) och den elaka Häxan från Väst. ©2003. Västhäxan är gjord i grön plast. Hennes höga häxhatt och breda bälte släpper en massa små små små sammetsstrån som nästan är värre än glitter! Iddes inte redigera bort det från bilderna, därav ser Västhäxan extra lurvig ut. Hennes vårta på hakan är målad, inte gjuten. Lite snällare mot vår älskade Kelly. 

Glinda har en gigantisk kristallkrona på huvudet och en likaledes gigantisk kjol i sin aprikosrosa klänning. 


B8951 The Wizard of Oz, Kelly as Glinda and The Wicked Witch of the West, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

B8951 The Wizard of Oz, Kelly as Glinda, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

-

B8951 The Wizard of Oz, Kelly as The Wicked Witch of the West, ©2003

-

Av Katti - 11 oktober 2020 16:14

I Kelly Collector finns några set med dockor från Trollkarlen från Oz, här ett första fyrdocksset, som kallas Kelly and Friends The Wizard of Oz Gift Set, ©2003. Kelly som Dorothy flankeras av hennes tre kompanjoner och följeslagare, Fågelskrämman, Plåtmannen och Det fega lejonet. I en korg har Dorothy hunden Toto. Givetvis följer de den gula tegelvägen mot slottet i Smaragdstaden i fjärran. Ja, enligt kartongens illustrationer :) Ser att Mattel har beskrivit historien fel på baksidan. Dorothys hus landade på The Wicked Witch of the East, Inte The Wicked Witch of the West. Det är östhäxans röda skor Dorothy bär och som västhäxan vill ha. 

-

B2516 Kelly and Friends: The Wizard of Oz Gift Set, ©2003 

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


The Wizard of Oz - Kelly as Dorothy, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

- 

The Wizard of Oz - Tommy as The Scarecrow, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

-

The Wizard of Oz - Tommy as The Tin Man, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

- 

The Wizard of Oz - Tommy as the Cowardly Lion, ©2003

-

Av Katti - 11 oktober 2020 16:00

Den här serien blev en liten överraskning för samlarna som varit vana att se nya Kellydockor varje år. De är repriser från två av tidigare serier, The Nutcracker och Rapunzel. Dock med en nyhet. Påfågelsprinsessan fick nya lockar! De andra är likadana som tidigare versioner, men med en skillnad. Dessa har inga namn, utan alla dockorna är Kelly. De har inga egennamn. Hittar inget sortimentnummer på Kelly-kartongerna, medan Shelly-versionerna har ett. 


Kelly/Shelly: FairyTale Collection, ©2003

Asst. No. - / Asst. C0914 (Shelly)

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

The Nutcracker 

~~~~~~~~~~~~~~~

-

C0915 The Nutcracker - Snow Fairy

~~~~~~~~~~~~~~~


C0916 The Nutcracker - Flower Fairy

~~~~~~~~~~~~~~~

 

C0917 The Nutcracker - Peppermint Girl, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~


C0922 The Nutcracker - Snow Fairy AA, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

-

Rapunzel 

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 

C0918 Rapunzel - Petal Princess, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

 

C0919 Rapunzel - Angel Princess, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

 

C0920 Rapunzel - Peacock Princess, ©2003

-

-

-  

~~~~~~~~~~~~~~~

 

C0923 Rapunzel - Petal Princess AA, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Tysk Barbie Journal für fans Früjahr-Sommer 2004

-

Av Katti - 11 oktober 2020 15:45

Svansjön är en av USAs mest älskade baletter och här är Kelly med vänner som olika karaktärer ur uppsättningen, som också blev en av Barbies DVD-filmer. Skogens alla djur, svanen, skunken, en räv, en mus, ett piggsvin. Och två av dem i svart och vit version. Alla tjejerna har ballerinaskor på fötterna, som sig bör, medan killarna har de lite grövre, "golfskorna" med tofsar. Den glada musen gavs ut med två olika namn, Kerstie eller Jenny. Minns inte vilken som kom före den andra, men båda mina är amerikanska versioner. 

Vi har Kelly i svart eller vit version som The Baby Swan, Tommy som Ivan, the Porcupine i svart eller vit version, Maria är skunken Carlita, Marisa har rollen som The Friendly Fawn, Liana är The Fiesty Fox och Jenny/Kerstie spelar rollen  som den glada musen. 
Några av dockorna finns även i ett gift set - se nedan. 


Kelly/Shelly: Swan Lake, ©2003
Asst. B2834 / Asst B3037 (AA) 

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly/Shelly


B2835 Kelly/Shelly as the Baby Swan, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

Maria

 

B2836 Maria as Carlita the Skunk, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

Marisa


B2837 Marisa as the Friendly Fawn, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Liana

 

B2838 Liana as the Fiesty Fox, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

Jenny/Kerstie


B2839 Jenny/Kerstie as the Merry Mouse, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy


B2840 Tommy as Ivan the Porcupine, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly AA


B3038 Kelly as the Baby Swan AA, ©2003

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy AA

 

B3043 Tommy as Ivan the Porcupine AA, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Det fanns även ett specialset i serien, med tre av dockorna i samma box. Eller snarare, tre vanliga singelboxar tillsammans i en större box, med bärhandtag. Dessa var Kelly as the baby swan, Liana as the fiesty fox och Kerstie as the merry mouse. Eftersom jag snubblade över bilderna av det här setet har jag ingen mer information, som att det eventuellt finns i någon svart version, eller annan sammansättning av dockor.


B3122 Swan Lake Special Collectible Set, ©2003

Foton: picclick/eBay


-

~~~~~~~~~~~~~~~


Tysk Barbie Journal Herbst-Winter 2003

 -

-

Av Katti - 11 oktober 2020 15:15

Sweetsville är ett fantasiland där allt, precis allt består av godis. Lite Kalle och Chokladfabriken över det hela. Jag får ont i tänderna bara av att tänka på det. I serien finns det singelboxset och några lekset med eller utan en docka. Det finns även tre ponnys med stora huvuden som doftar av olika frukter/karameller. 


Jag har inte så mycket att säga om de här dockorna och seten just nu, men lånade lite bilder från diverse eBay-annonser för att kunna visa upp dem alla. Dockorna har fått egna inlägg. 


~~~~~~~~~~~~~~~

 

C0622 Kelly Sweetsville: Donut Shoppe, ©2003

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 

Sweetsville-ponnysarna kom i tre färger, vit, gul och rosa, med olika godisdofter. Pepparmint, jordgubb och druvor. De, liksom dockorna har stora huvuden till sina kroppar. 


Asst. C2611 Kelly Sweetsville: Ponies, ©2003

Vit/Peppermint, Rosa/Grape, Gul/Strawberry


~~~~~~~~~~~~~~~

 

Sidor ur tysk Barbie Journal vår/sommar 2004

-

Foto: Mattel

-

Av Katti - 11 oktober 2020 14:30

Jag var inget superfan av citronskallarna när de kom, men den här dockan köpte jag ändå - och detta trots att jag även är lite motståndare till stora lekset med extra tillbehör, här en glassbil... Anledningen till att jag köpte henne är att hon heter Deidre. Det namnet är normalt sett förknippat med en svart vän till Kelly/Shelly. Den här tjejen är ljushyad med rödbrunt hår. Kanske hon är irländska? Där är Deidre mer vanligt. Hur som haver. Hennes namn i USA var Belinda men vi fick alltså en Deidre. 

Som sagt har hon rödbrunt hår och bär en vit volangtröja med möster, vi kan förmoda är strössel i rosa och lila. Hon har ett par randiga byxor som kan liknas vid trippelglass med smaker av vanilj, choklad och jordgubb, alltså vit-/brun-/rosarandiga. Utanpå byxorna sitter en kjol i gummi, som i min box är den rosa med gula strösselprickar, medan det på bilen ligger en lila med turkos strösselprickar. Vet inte om det är random, då jag sett dem tvärtom mot i min låda. Hon har rosa sandaler på fötterna. 

Bilen är utformad och målad som en glass med plats för tre dockor med en varsin röd "hjälm". Tre par glasögon och tre armband finns med att dela på också. Glassiga pastellfärger är genomgående. 


C0589 Shelly Sweetsville: Ice Cream Cruiser & Deidre, ©2003
C0589 Kelly Sweetsville: Ice Cream Cruiser & Belinda, ©2003


 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

 -

Av Katti - 11 oktober 2020 13:45

Jag var tvungen att låna en bild av framsidan på boxen då setet jag har, är beklätt med en gigantisk sticker som jag inte fått bort ännu. Vad mer är, att mitt set inte har namnet Keeya på framsidan som denna, amerikanska box visar. Dockan och setet är exakt likadana, förutom mer text på min box. Alla andra bilder är från mitt set. 

Keeya handhar en liten butik/stånd där hon säljer godis av alla slag. Som de andra dockorna i Sweetsville Shoppe-serien har hon en mugg med sugrör, där drickan "magiskt försvinner". Jag har inte undersökt den närmare så kan inte säga, om det är om man vänder den åt nåt håll. 

Keeya är citron/lime-inspirerad med gulgröna färger i sina kläder och sitt cupcake-formade säljstånd. Hon har en gul top med en citronskiva framtill, till äppelgröna byxor och gula sandaler. 


C2231 Kelly Sweetsville: Candy Shoppe & Keeya, ©2003

lånat foto

-

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Sök i bloggen (fungerar inte)

Can't read Swedish? Sorry ♥

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards