Kattis Li'l Friends

Alla inlägg under januari 2021

Av Katti - 6 januari 2021 11:00

Vi fick ett till set med två småtjejer under 2009(?), setet har ©2008. Vi har Barbie som ska lära två tjejer att simma. De har inga namn i setet, men är gjorda med Kellys kropp från 1994 och Pixie-huvuden. 
I setet kommer en liten pool, tjejerna har simglasögon, en badring med en sköldpadda (en är tryckt i kartong), en turkos sköldpadda, simfena att ligga på, flytkuddar till armarna mm. De har platåsandaler i cerise eller turkost, Barbies är mörkt rosa. 


M1463 Barbie Swim Teacher, ©2008

M1463 Barbie I Can Be... Swim Instructor, ©

Asst. L9442

-

~~~~~~~~~~~~~~~


-

~~~~~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~


-

Av Katti - 6 januari 2021 10:15

Det här setet innehåller Barbie med två adepter på fotbollsplanen. Barbie är fotbollstränare. Småtjejerna har båda Kellys kropp, med Pixie-huvudet. De har dock inget namn.  


Deras kläder är söta i olika rosa, lila och silver-toner. Barbie har givetvis rosa till sin korta kjol. Spelar tjejer verkligen fotboll i kjol? Det gjorde inte jag. De har snygga skor i rosa och svart och Barbie fick ett par vita knästrumpor. Småtjejerna har inga och det gör lite ont i mig att se att de inte har nåt som skyddar mot skoskav i fotbollsskorna. Strumporna brukar dessutom sitta utanpå benskydden.

I kartongen följer ett mål i lagom knattestorlek och ett par fotbollar i olika färg, liksom lite snacks och dryck att hämta upp energin med igen, efter träningen. Barbie har också ett noteringshäfte att skriva spelstrategier i och en visselpipa runt halsen. 


L9444 I Can Be... Football Coach (Eu), ©2008
I Can Be... Soccer Coach (US), ©

Asst. L9442

lånade bilder

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Barbies ansikte från 2005. 


-

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Småtjejerna har ansiktet från Pixie-dockorna och olika kläder, vilket är kul. 


 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 

En dag kan du också bli en fotbollstränare!

Av Katti - 5 januari 2021 21:45

I ett samarbete med Paramount Pictures har Mattel gjort flera dockor baserade på första Grease-filmen för dess 30-årsjubileum. Grease med rockmusiken och kläderna från 50-talet. Brylcreme och hästsvansar. Där tjejerna var ljuva, killarna busiga och bilarna bullriga. Milt sagt. Mattel gjorde även ett Kelly och Tommy-set klädda som Sandy och Danny ur slutscenen i första filmen. Kelly/Sandy i skinnjacka och svarta tajts till röda platåsandaler. Givetvis röda naglar och läppar och det lockiga håret hon fick tillfixat av The Pink Ladies. 

Tommy som Danny har skoljackan från Rydell High till svarta byxor och skor. Hans hår ser verkligen ut att vara dränkt i brylcréme - som runnit ner i pannan, men det är troligen lim, eller eventuellt gel. De här är från tiden av Mattels vansinnigheter med limskallar. 


N2688 Grease 30 Years Kelly and Tommy Giftset, ©2008
 Asst. N8155 

 -

 ~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


 -

  -

 -

 -

-

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy


-

~~~~~~~~~~~~~~~


Foto: Mattel

-

Av Katti - 5 januari 2021 20:00

I ett av Mattels samarbeten med DC och Warner Bros. skapade de detta set med Kelly och Tommy, där de är klädda som Catwoman och Batman. Det knasiga är att setet heter "Batman & Catwoman, Kelly Doll and Tommy Doll Giftset". Ja. Tommy är Batman och Kelly är Catwoman. De hade ju kunnat byta plats på dockorna i kartongen. 
Batman och andra karaktärer i DCU har alltid varit populära och Kellysamlarna tog emot detta set med glädje och öppna armar. De som deboxade dockorna blev sedan lite besvikna när de upptäckte att Kelly inte har hår under hjälmen! Kan ju vara lite svårt att få plats med den typen av hår som Kelly brukar ha, under en tättslutande hjälm, men många är de som inte bara samlar på dockorna rakt upp och ner. Jag har inte hittat några bilder av dockorna än, utan sina kläder och huvudbonader. Så läskigt att alla satt tillbaks huvorna igen? 

Båda dockorna har Kellys ansikte med stängd mun


N2689 Batman & Catwoman, Kelly and Tommy Giftset, ©2008
 Asst. N8155 

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy as Batman


-

-

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly as Catwoman


-

-

-

-

-

~~~~~~~~~~~~~~ 


Foto: Mattel 


Bild från picclick/eBay

 

Av Katti - 5 januari 2021 19:15

Kelly och Tommy kommer här klädda som Pebbles Flintstone och Bamm-Bamm Rubble. Kelly har rött hår uppsatt i Pebbles typiskt delade hästsvans och fäst med ben. Hennes kläder består av en rosa överdel i "päls" till ett par blå kortbyxor. Tommy är blond under Bamm-Bamms gula "päls"-mössa med pälsboll upptill, hans höftskynke är gjort i samma gula "päls" med ett brunt "läder"-band över axeln, fäst med ett ben. Hans alltid närvarande klubba är självklart med i setet. Vad som också alltid är närvarande när barnen rör sig, är Dino och han ligger bakom Pebbles - i tryckt kartong. I boxen finns även en tjock, blå pälsmatta. 


M1210 The Flintstones: Kelly doll and Tommy doll Giftset, ©2008

Pebbles and Bamm-Bamm
Barbie Collector Silver Label

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly/Pebbles


 -

 

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy/Bamm-Bamm

-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Foto: Mattel Promo 

Av Katti - 5 januari 2021 18:00

I Love Lucy var en amerikansk teveserie som delvis visades i svensk television. Lucille Ball gav namn åt serien, där hon spelade en hemmafru, Lucy Ricardo, gift med en bandledare (Ricky Ricardo/Desi Arnaz). Lucy och hennes vän Ethel (Vivan Vance) hamnade alltid i någon form av trubbel. 
Mattel gjorde en mängd set med dockor av Lucy och Ethel, med huvuden/ansikten gjutna i skådespelarnas avbild. Dessutom gjorde de två Kellyset, varav ett är just från Episode 147, Lucy Gets a Paris Gown. Eller inte. De for till Paris och fick se en modeshow och Lucy önskade sig inget högre än att få en designerklänning. Hennes make Ricky och Ethels man Fred hade dock andra tankar och de fick en varsin klänning sydda av potatissäckväv. Hattarna gjordes av lampskärmar. 
Dockorna har målade händer, för att efterlikna handskar. Lucy har bruna, liksom hennes skor, Ethels är beige och matchar skorna hon bär. Jag tycker de fångat Lucille Ball och Vivan Vance rätt bra i dessa miniatyrversioner av dem. 


N2690 I Love Lucy Episode 147: Lucy Gets a Paris Gown Kelly Giftset, ©2008

Asst. N8155 


~~~~~~~~~~~~~~~

-

Lucy Gets a Paris Gown, Kelly as Lucy, ©2008

~~~~~~~~~~~~~~~

-

Lucy Gets a Paris Gown, Kelly as Ethel, ©2008

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Foto Mattel

 

Av Katti - 4 januari 2021 23:22

Jag har det här setet på G, men det tar sin tid just nu. Vi ser fyra kelly-dockor i Barbies Pink-serie, Pink is for Girls!, vilket är nonsens, men rosa är det. Dockorna har NoNeck-kroppen med Kellys öppna mun-huvud. De myser hemma och leker med sina husdjur (tryckta på kartong). 


P4409 Kelly Pink is for Girls!, ©2008

lånade foton

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

-

Av Katti - 4 januari 2021 23:21

Pink Holiday. En rosa jul. Självklart ska systrarna fira jul i rosa, vitt och silvertoner i matchande tomteluvor i rosa sammetsjersey. Kelly har NoNeck-kroppen med Kelly stängda mun-huvud. Barbie är en GGII (större huvud). 

Kelly står på en hög stege (i kartong) medan storasyster passar på henne ifall hon tappar balansen. Stjärnan ska upp i toppen på granen och det verkar vara Kellys jobb att sätta dit den. Familjens katt klättrar också på stegen. Kan det vara Blissa?  


 P9341 Barbie and Kelly - Pink Holiday, 2008

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Sök i bloggen (fungerar inte)

Can't read Swedish? Sorry ♥

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards