Kattis Li'l Friends

Alla inlägg under oktober 2020

Av Katti - 6 oktober 2020 10:38

Shelly firar födelsedag! Lagom till sitt kalas har ett hoppslott installerats i trädgården. Här kan alla barnen leka av hjärtats lust. Setet har olika namn, beroende på var det köptes. Det jag har kallas Bouncy Fun Castle, medan det i USA heter Jumpin' Fun Castle. Barnen som visas i bilderna tillhör singel-seten från samma år. 
Shelly bär en klänning i blommönstrad, rosa satin och en pappersstrut på huvudet. På fötterna ett par genomskinliga rosa sandaler. Ett litet bord och en prinsesstol till födelsedagsbarnet finns i lådan - och givetvis en tårta. Denna har fyra ljus. Fyller Shelly alltså fyra år? 

Hoppslottet har en sele att sätta Shelly i, och man trycker till en spak i kanten så mattan "fylls med luft" och trycker upp henne så hon "hoppar". Hennes ben är artikulerade och lösa i knäna för att bättre kunna "hoppa". 


~~~~~~~~~~~~~~~

56972 Bouncy Fun Castle Shelly, ©2002

USA: Jumpin' Fun Castle Kelly

lånade bilder

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly/Shelly


~~~~~~~~~~~~~~~

56973 Jumpin' Fun Castle Kelly AA, ©2002

lånade bilder 

-

~~~~~~~~~~~~~~~ 

Kelly AA

 

Foto: picclick/eBay 


~~~~~~~~~~~~~~~ 

Jumpin' Fun Castle Kelly & Kelly AA (med Happy Family Ryan): 

 

Foto: Erica King 


~~~~~~~~~~~~~~~

Tysk Barbie Journal vår resp höst 2003:

-

-

Av Katti - 5 oktober 2020 23:45

Barnum's är en av USAs mest kända cirkusar och PT Barnum var känd för att visa upp "konstigheter" - och diverse vilda djur. Bland annat turnerade vår Jenny Lind med honom i USA. 


Barnum's Animal Crackers är kex i formen av olika cirkusdjur, som man kunde se på PT Barnum's cirkus och Mattel skapade dessa Kellydockor med kostymer av tre olika djur, en elefant, en tiger och två lejon. I dräkterna fanns Kelly, Jenny, Kayla och Deidre. Den enda som har skor är Kelly/elefanten, ett par svarta Mary Janes. De andra har hela overaller med tassar på fötterna. Var och en bär på en kexkartong vilken visar att dessa tre djur bara är några av de  djurfigurer som finns som kex. 

Boxarna är designade att efterlikna cirkusvagnar, med djur i bur på hjul - kexkartongerna har samma utformning. Kanske inte helt PK idag. 


Kelly: Barnum's Animals Crackers, ©2002

Asst. No. 56337 / Asst No. - (AA)

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


56333 Kelly is an Elephant, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Kayla

 

56334 Kayla is a Lion, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Jenny


56335 Jenny is a Tiger, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Deidre


56336 Deidre is a Lion, ©2002

-

Av Katti - 5 oktober 2020 23:30

Halloween Party för 2003 (©2002) gav oss några nya kostymer. Tommy är en fågelskrämma, Lorena årets häxa i westernstuk, Jenny är en ande (Genie) och Kelly och Deidre pumporna för året, i en ny kostymdesign i orange lacktyg, utanpå gröna strumpbyxor i blank jersey. 

Jag gillar Lorenas häxklänning i denimfärgat tyg, fast det ska väl egentligen föreställa vara himmel med moln, där häxorna flyger runt på sina kvastar, men jag gillar den där westernkopplingen jag får. Lite annorlunda. Hon har rostfärgad glitterspets i spindelvävsmönster i detaljer på överdelen. Kelly som pumpa har orange läppar. Läckert. 


Kelly Halloween Party! (Target), ©2002

Asst. 56746

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Tommy


56747 Tommy is a Scarecrow!, ©2002

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Lorena

 

56748 Lorena is a Witch!, ©2002

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Jenny


56749 Jenny is a Genie!, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly

 

56750 Kelly is a Pumpkin!, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Deidre


56751 Deidre is a Pumpkin!, ©2002

-

Av Katti - 5 oktober 2020 23:23

Tre pastellrutiga gottepåsar med prickiga Kellykaniner. De här dockorna är Kelly och ett par vänner, Marisa och Melody, Cute as a Bunny. Kelly kommer i en rosarutig påse med grön spetskant och har en vit dräkt med gula gröna och rosa prickar, rosarutig maglapp och rosa rosett i öronbandet. Marisas påse är lila med rosa spetskant. Hennes vita kanindräkt har lila, gröna och gula prickar, gulrutig maglapp och en gul rosett. Melody i grön påsen med lavendelblå spetskant har en dräkt med blårutig maglapp och prickar i blått, gult och grönt och hennes rosett är ljusblå. Alla bär ett knippe morötter. 


Kelly: Cute as a Bunny, ©2002

Asst. No. 55521

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


55522 Cute as a Bunny Kelly, ©2002

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Marisa

 

55523 Cute as a Bunny Marisa, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Melody


55524 Cute as a Bunny Melody, ©2002

-

~~~~~~~~~~~~~~~

(Dockorna har inga skor i original)

Foto: Erica King

-

Av Katti - 5 oktober 2020 23:15

En av dessa är repris från förra året. Mattel har haft en förmåga att duplicera samma docka om och om igen, år efter år. Nu mer än nånsin... Hur som haver. Antalet dockor per serie har varierat. Detta år, ©2002 (om de då såldes 2003?) var det fem olika. Vi har Melody som lamm och blomma, Kelly som kanin, Nikki och Tamika som kycklingar. De kommer, som tidigare år i boxar med plast utformade som ägg, inramat av kartong med tulpantryck i olika pastellfärger. Dockorna kommer med något i handen, kaninen har ett knippe morötter, blomman och kycklingarna har en korg att samla ägg i (eller blommor, som den kartongbukett som finns i korgen) och lammet har - ingenting. 

Melody-lammet har kvar sitt sortimentsnummer från förra omgången. 


Kelly: Easter Garden, ©2002 (Target)

Asst. No. B1069


-

~~~~~~~~~~~~~~~

Melody


52805 Melody as a Li'l Lamb, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly

 

B1070 Kelly as a Li'l Bunny, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Nikki


B1071 Nikki as a Li'l Chick, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Melody

 

B1072 Melody as a Li'l Flower, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Tamika


B1073 Tamika as a Li'l Chick, ©2002

-

Av Katti - 5 oktober 2020 21:15

Li'l Heart Kelly med vännerna Belinda och Jenny är dockorna för Alla hjärtans dag 2003 (©2002). De är klädda i en rosa overall med hjärtan tryckta. Dessa hjärtan är ett amerikanskt godis som säljs till Valentine's Day. Tjejerna är helt inspirerade av godishjärtana och bär en varsin stor hjärteskylt med tryck. Det är som en reklamskylt man ofta ser i amerikanska filmer, med fram-o ch baksida som hänger över axlarna. 

Kelly har långt blont hår, uppsatt i en hög hästsvans, ombunden med ett rött band med ett likaledes rött sammetshjärta. Hon bär ett par mörkt rosa ballerinaskor som matchar hårbandet och det stora hjärtat. Hennes ögon är gröna för omväxlings skull, i två toner, med ett rosa streck som highlight. 
Belinda bär en stor röd hjärteskylt med Kiss Me tryckt på, som matchar hennes röda ballerinaskor och de röda hårbanden med sammetshjärtan. Hon har brunt hår i två långa flätor och ögenen är blå i två nyanser, med brun kant runt iris. 

Slutligen har vi solbrända Jenny med mörkt bruna ögon. Hennes röda hår är uppsatt i två låga hästsvansar, fästa med lila band med sammetshjärtan. Hon bär ett par lila ballerinaskor som matchar skylten i lila med Sweet tryckt. 


Kelly: Li'l Heart, ©2002

Asst. B1074

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


B1075 Li'l Heart - Be Mine Kelly, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Belinda

 

B1076 Li'l Heart - Kiss Me Belinda, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~

Jenny


B1077 Li'l Heart - Sweet Jenny, ©2002

~~~~~~~~~~~~~~~


-

~~~~~~~~~~~~~~~


Foto: Erica King

-

Av Katti - 3 oktober 2020 23:15

Barbie jobbar på McDonald's och Kelly är där och äter ett Happy Meal. Det är inte första gången Mattel och Barbie har jobbat ihop med McDonald's men det är första gången Kelly är med. Kelly är supersöt med bruna ögon och de är nog anledningen till att jag valde det vita setet före det svarta den här gången. 

Barbie har mörkblå shorts och en gul t-shirt med röda kantband, under ett förkläde i rött med tre fickor framtill, i pastellfärger, ljusblått, mintgrönt och ljusgult med M-loggan framtill. Samma logo sitter på hennes röda keps. Vita strumpor är nerstoppade i röda sportskor med vita sulor och gulmålade skosnören. Ahhh. Detaljerna. Detaljerna. 

Kelly har havreblont hår i två råttsvansar, och som jag sa, bruna ögon och rosa läppar. Hon har röda jerseyshorts under sin gula klänning med diverse hamburgermål i trycket. Hamburgare, strips och dricka. Röda sandaler på fötterna. 

Med dockorna följer en kassaapparat och en bricka med ett Happy Meal till Kelly. 

-

Kelly är märkt med ©1994 både på kropp och huvud


~~~~~~~~~~~~~~~

29395 McDonald's Fun Time Barbie and Kelly, ©2001

-

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly/Shelly


 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

Barbie


-

~~~~~~~~~~~~~~~

29396 McDonald's Fun Time Barbie and Kelly AA, ©2001

lånat foto 
-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly AA

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Barbie AA

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 

Foto: Erica King

-


Av Katti - 3 oktober 2020 22:52

Barbie är ute och lever friluftsliv med sina systrar Stacie och Kelly. De bor i tält i sina gröna, höstmönstrade sovsäckar som matchar var systers byxor. 
Barbie bär en tegelröd t-shirt till gröna shorts, vita strumpor och bruna kängor. Stacie har gulgröna kläder. En gul t-shirt med limegröna ärmar och samma gröna färg i shortsen, vita strumpor och ljust gröna skor. Hon har en tallkvist tryckt på framsidan. Kelly har mörkare färger med en vinröd, långärmad tröja och långbyxor i mörkgrönt med lövtryck i mörka gula och vinröda färger. Hennes tröja har eklöv i trycket och hon har mörkt hallonröda sportskor. Ljushyade Kelly har rött hår och gröna ögon. Grönögda är även Stacie och Barbie, men de har guld/havreblont hår. De mörkhyade dockorna har mörkt brunt hår, men också gröna ögon. 
Till barnet följer en liten mapp att samla höstlöv i. 


Kelly är märkt med ©1994 både på kropp och huvud


~~~~~~~~~~~~~~~

29337 Barbie, Stacie, Kelly Let's Camp! Gift Set, ©2001
Toys'r Us Exclusive

lånade foton 

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


-

~~~~~~~~~~~~~~~

Barbie


lånade foton 

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Stacie


-

~~~~~~~~~~~~~~~

29836 Barbie, Stacie, Kelly Let's Camp! Gift Set AA, ©2001
Toys'r Us Exclusive

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Kelly


-

~~~~~~~~~~~~~~~

Barbie


-

~~~~~~~~~~~~~~~

Stacie


-

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Sök i bloggen (fungerar inte)

Can't read Swedish? Sorry ♥

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards